How to make easy black forest gateaux

Happy new year everybody.

كل عام و انتم بخير و سنة سعيدة عليكم


للوصفة بالعربى انزل تحت

Ingredients for sponge cake:-

4 large eggs 
3 tbsp flour
2 tbsp sugar
vanilla
1/4 tsp baking powder
pinch of salt
1 tbsp cocoa powder

for the filling & topping:-

8 tbsp sweeted dry whipped cream
1/2 cup cold milk
grated chocolate
cherries for decoration
jam

Directions:-

mix the whipped cream with milk mix well until it's thick.

Cake Directions:-

beat the eggs and sugar together ( add the sugar gradually ) until very pale and thick for 5 minutes.
add vanilla and mix well again.
sift the flour and cocoa powder , add salt and baking powder ,  add the flour mixture gradually to the egg and sugar mixture and fold gentely.
pour the mixture in 30 x 25 floured and greased baking sheet and bake at 180 celsius for 8 to 10 minutes.

when it's done sprinkle a clean tea towel with powdered sugar and transfer the cake onto the towel.
put the jam on the cake using brush and put some of the filling cream
then roll the cake in the tea towel.
now put the topping , grated chocolate and cherry on top.


Hope you enjoy.

 المكونات للكعكة الاسفنجية

4 بيضات كبيرة
3 ملاعق دقيق كبيرة
2 ملعقة كبيرة سكر
ذرة ملح
فانيليا
1/4 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ملعقة كبيرة كاكاو

مكونات الحشوة و التزيين

  8 ملاعق كبيرة كريم شانتيه بودرد محلى
1/2 كوب لبن مثل
مربى
كريز للزينة

الطريقة 

 نخفق الكريمة مع اللبن المثلج  يصبح قوامهم سميك 

طريقة الكيك

تخفق البيض مع السكر (نضيف السكر بالتدريج) جيدا حتى يصبح قوامهم سميك لمدة 5 دقائق ثم نضع الفانيليا و نخفق مرة اخرى 
فى بولة اخرى ننخل الدقيق و الكاكاو و نضع عليه الملح و البيكنج بودر ثم نضع الدقيق على الخليط على دفعات بين كل مرة و مرة نقلب بخفه من الاسفل الى الاعلى حتى ينتهى مقدار الدقيق 
 نصب الخليط فى قالب مدهون و مبطن بالدقيق و يكون القالب مسطتيل
و تخبز فى درجة حرارة 180 لمدة 8 الى 10 دقائق

عندما يبرد نرش على السطح القليل من السكر البودرة و نقلب الكيك على فوطة نظيفة ثم ندهن السطح بالمربى
نلف الكيك و نضع الكريمة و الشكولاتة المبشورة و الكريز

اتمنى ان تنال الوصفة اعجابكم

No comments:

Post a Comment