how to make Rawan cake كيكة الروانى


للوصفة بالعربى انزل تحت

For the cake:-

3/4 cup semolina flour
3/4 cup flour
3/4 cup sugar
5 eggs
1/4 tsp baking powder
1 tsp vanilla

For the syrup:-

1 , 1/2 cup sugar
1 , 1/2 cup water
vanilla
1 tsp lemon juice

syrup directions:-

boil the sugar and water after boiling add vanilla and lemon juice and let it boil for 2 to 3 minutes.

cake directions:-

mix eggs with sugar and vanilla until we have pale and thick  texture , 
in another bowl put semolina flour , the white flour and baking powder and mix then add them to the egg and sugar mixture and mix on slow speed , pour the batter on greased and floured by semolina flour mold and put it immediately in the oven , bake at 180 celsius for 25 minutes.
put the hot syrup immediately on the cake after it comes out from the oven,
after the cake is cool put jam on the surface of the cake and sprinkle grated coconut.


hope you enjoy.

مكونات الكيك

3/4 كوب دقيق سميد
3/4 كوب دقيق ابيض
3/4 كوب سكر
5 بيضات
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ملعقة صغيرة فانيليا

مكونات الشربات

1 , 1/2 كوب سكر
1 , 1/2 كوب ماء
ملعقة صغيرة عصير ليمون
 فانيليا

طريقة الشربات

نضع السكر و الماء فى ايناء على النار  و عند الغليان نضع عصير الليمون و الفانيليا و نتركه يغلى لمدة 3 او 2 دقيقة

طريقة الكيك

نخلط البيض و السكر و الفانيليا حتى يتغير اللون و يصبح الخليط سميكا
فى وعاء اخر نضع نوعين الدقيق و البيكنج بودر و نقلبهم و نضيفهم على الخليط و نخلط على سرعة بطيئة حتى تمتزج المكونات ثم نصبهم فى صاج مدهون و مبطن بدقيق السميد و نضعها فى الفرن و تخبز عاى درجة حرارة 180 لمدة 25 دقيقة 
و نضع عليها الشربات الساخن عليها فور خروجها من الفرن و عندما تبرد ندهن الوجه بالمربى النوع الذى تفضلوه و نرش جوز هند مبشور  

اتمنى ان تنال الوصفة اعجابكم و تجربوها

No comments:

Post a Comment