Swiss Roll


Yummi swiss roll

للوصفة بالعربى انزل تحت

Ingredients for sponge cake:-

4 large eggs 
4 tbsp flour
2 tbsp sugar
vanilla
1/4 tsp baking powder
pinch of salt

for the filling & topping:-

sliced peaches can 
8 tbsp sweeted dry whipped cream
1/2 cup cold milk
2 tbsp peach syrup

Directions:-

mix the whipped cream with milk and 2 tbsp peach syrup mix well until it's thick.

Cake Directions:-

beat the eggs and sugar together ( add the sugar gradually ) until very pale and thick for 5 minutes.
add vanilla and mix well again.
sift the flour and add salt and baking powder ,  add the flour mixture gradually to the egg and sugar mixture and fold gentely.
pour the mixture in 30 x 25 floured and greased baking sheet and bake at 180 celsius for 8 to 10 minutes.

when it's done sprinkle a clean tea towel with powdered sugar and transfer the cake onto the towel.
put the peach syrup on the cake using brush and put some of the filling cream and small pieces of peaches .


then roll the cake in the tea towel.
now put the topping and sliced peaches.

for glaze:-

1/2 tsp unflavoured powder gelatin
2 hot tbsp peach syrup

Directions:-

stir the gelatine in peach syrup and put it on top of the sliced peaches using brush.


Hope you enjoy.

 المكونات للكعكة الاسفنجية

4 بيضات كبيرة
4 ملاعق دقيق كبيرة
2 ملعقة كبيرة سكر
ذرة ملح
فانيليا
1/4 ملعقة صغيرة بيكنج بودر

مكونات الحشوة و التزيين

عبوة كمبوت خوخ
  8 ملاعق كبيرة كريم شانتيه بودرد محلى
1/2 كوب لبن مثلج
2 ملعقة كبيرة شراب الخوخ

الطريقة 

 نخفق الكريمة مع اللبن المثلج و شراب الخوخ حتى يصبح قوامهم سميك 

طريقة الكيك

تخفق البيض مع السكر (نضيف السكر بالتدريج) جيدا حتى يصبح قوامهم سميك لمدة 5 دقائق ثم نضع الفانيليا و نخفق مرة اخرى 
فى بولة اخرى ننخل الدقيق و نضع عليه الملح و البيكنج بودر ثم نضع الدقيق على الخليط على دفعات بين كل مرة و مرة نقلب بخفه من الاسفل الى الاعلى حتى ينتهى مقدار الدقيق 
 نصب الخليط فى قالب مدهون و مبطن بالدقيق و يكون القالب مسطتيل
و تخبز فى درجة حرارة 180 لمدة 8 الى 10 دقائق

عندما يبرد نرش على السطح القليل من السكر البودرة و نقلب الكيك على فوطة نظيفة ثم ندهن السطح بشراب الخوخ و نضع جزء من الكريمة و عليه قطع الخوخ
نلف الكيك و نضع الكريمة على الوجه حتى تغطى جميع جوانب االكيك ثم نضع شرائح الخوخ على وجه الكيك 

الطبقة الامعة

1/2 ملعقة جيلاتين بودر بدون طعم
2 ملعقة كبيرة شراب خوخ ساخن

الطريقة

نقلب الجيلاتين فى شراب الخوخ و ندهن به شرائح الخوخ على وجه الكيك

اتمنى ان تنال الوصفة اعجابكم



No comments:

Post a Comment