Cheese cake ( unbaked )


deliciouse cheese cake with strawberry jam

للوصفة بالعربى انزل تحت

ingredients:-

12 pieces digestive biscuits , i used the light one
150g (8 pieces) cream cheese
2 small cups yogurt
1/4 cup melted butter
3 tbsp dry whipped topping mix powder
4 tbsp powdered sugar
1/4 cup milk
15g (1 tbsp) unflavoured gelatin powder
strawberry jam for topping


Directions:-

dissolve the gelatin in half cup boiling water and set aside to cool
grind the biscuits well ,  add the melted butter and mex well by wooden spoon
put in the cheese cake mold and press the biscuit in it and put it in the freezer until we make the cheese mixture
in large bowl mix the cream cheese with powdered sugar well then add yogurt and mix well again
in another bowl mix milk with dry whipped topping powder well and add it to the cream mixture and mix well
add the gelatine and mix well until combine well , pour the cheese mixture over the biscuit in the cheese cake mold .


Now refrigerate it for 7-8 hours.


Strawberry jam:-

1 kilo strawberry
1 , 1/2 cup sugar
1 tsp lemon juice 
Cut the strawberries in medium pieces and mix it with sugar then put on medium fire , leave it until boiling and add the lemon juice , leave it boiling until it have a thick texture ,after that close the fire and let the jam cool .

Hope you enjoy.

المكونات

12 قطعة بسكويت (digestive light)
8 قطع جبنة كيرى 
2 كوب صغير زبادى
1/4 كوب زبدة مذابة
3 ملاعق كبيرة كريمة بودر
4 ملاعق كبيرة سكر بودرة
1/4 كوب لبن
1 ملعقة كبيرة جيلاتين بودرة بدون طعم
مربى فراولة لتزضع على الوجه

الطريقة

نذوب الجيلاتين فى نصف كوب ماء مغلى و نتركه حتى يبرد
نطحن البسكويت جيدا و نضع الزبدة  و نخلط جيدا بملعقة خشبية
نضع البسكويت و نضغطة  فى قالب التشيز كيك و نضعه فى الفريزر 

لعمل خليط الجبنة
فى وعاء كبير نخلط الجبنة الكيرى مع السكر البودرة و بعد ذلك نضع الزبادى و نخلط جيدا
فى وعاء اخر نخلط اللبن مع الكريمة البودر جيدا و نضعه على خليط الجبنة و نخلط جيدا
نضع الجيلاتين و نخلط جيدا مرة اخرى حتى تختلط جيدا 
نصب الخليط على البسكويت بعد اخراجه من الفريزر فى القالب و يوضع فى الثلاجة لمدة 7-8 ساعات 

لمربى الفراولة 

 كيلو فراولة
1 , 1/2 كوب سكر
ملعقة صغيرة ليمون
نقطع الفراولة لقطع متوسطة و نخلطها مع السكر و نضعها على على نار متوسطة و تترك حتى الغليان و نضع عصير الليمون و تترك لتغلى حتى نحصل على قوام ثقيل و بعد ذلك نغلق النار و تترك المربى حتى تهدء و تحفظ فى مكان بارد

اتمنى ان تكون الوصفة نالت اعجابكم


No comments:

Post a Comment