Cake Pops ( كيك بوبس )



Cute and easy cake pops
For english recipe scroll down.


مكونات الكيك
100 جرام زبدة فى درجة حرارة الغرفة
100 جرام سكر
100 جرام دقيق
2 بيضة متوسطة الحجم
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ذرة ملح
فانيليا
2 ملعقة كبيرة لبن
لون طعام احمر

للزينة
شكولاته خام
كريمة سائلة
جوز هند مبشور


الطريق
  نسخن الفرن على درجة حرارة 180
نبطن القالب بالزبدة و الدقيق نخفق الزبدة مع السكر جيدا حتى تصبح هشة كالكريمة ثم نضيف البيض واحدة تلو الاخرى و نخفق جيدا ثم نضيف الفانيليا
فى وعاء اخر ننخل الدقيق و نضيف عليه الملح و البيكنج بودر ثم نضيفه على الخليط السابق و نخفق على سرعة متوسطة
نقلب القليل من اللون الاحمر مع ملعقتين اللبن ثم نضيفهم على الخليط و نخفق جيدا
و بعد ذلك يصب فى القالب و يخبز
و عندما يبرد يقطع الكيك قطع صغيرة و تفرك بالاصابع حتى تصبح كالرمل ثم نضيف عليها كريمة سائلة حتى تمتزج الكيك مع بعضها و يسهل تشكيلها الى كور صغيرة
نقوم باذابة الشكولاته على حمام مائى و نضيف اليها الكريمة السائلة بحيث يكون قوامها سميك نوعا ما فى هذه الاثناء نضع كرات الكيك فى الثلاجة لمدة 15 دقيقة
ثم بعد ذلك نغمسها فى الشكولاته و نضعها فى جوز الهند المبشورز


Cake ingredients:-

100g softened butter
100g sugar
100g flour
2 medium eggs
tsp baking powder
pinch of salt
vanilla
2 tablespoon milk
red food color

for decorating:-

chocolate chips
heavy cream
grated coconut

instructions:-

Pre heat the oven, mix the butter and sugar well until it looks fluffy then add the eggs one at a time mix all of them well and add the vanilla
in another bowl sift the flour and add the salt , baking powder to the sifted flour , then add the dry ingredients to the mixture that we done before and mix in medium speed
stir a little bit of red color in 2 tablespoons of milk ,add them to the mixture and mix well
then put the mixture in a greased and floured cake mold and bake at 180 celcius.
when the cake is cool cut it into small pieces and rub it with fingertips until it looks like sand and add the whipping cream to it , until the cake mixed well together and to be easy to shape it into small balls
dissolve the chocolate on a water bath and add the whipping cream to the chocolate to be kind of thick in texture
put the cake balls in the refrigerator for 15 minutes
and now put the cake pops in chocolate and granted coconut.


No comments:

Post a Comment