Triple chocolate mousse cake


للوصفة بالعربى انزل تحت

for the bottom layer:-

1/2 cup semi sweet dark chocolate
1/4 cup butter ( cubes )
1/4 tsp espresso
2 large eggs
2 tbsp powdered sugar
vanilla
pinch of salt

directions:-

preheat the oven.
separate the egg whites from the yolk and set aside.
melt the chocolate with butter and espresso on hot water bath and let it cool , add the yolk , vanilla and mix well and set aside.
beat the egg whites and add pinch of salt and mix on medium speed , add the powdered sugar gradually while mixing and mix well until we have  a meringue texture .
with spatula take half of the meringue texture and add it to the chocolate mixture and fold it gently.
now add the rest of it and fold again until everything combined well.
pour in greased mold and bake at 180 celsius for 25 to 28 minutes until the toothpick comes out clean.
refrigerat for 1 hour.


for the middle layer:-

3/4 cup of semi sweet chocolate
2 tbsp yogurt 
1/2 tsp unflavoured powdered gelatin
2 tbsp hot water
3/4 cup whipped cream

directions:-

melt the gelatin in hot water and set aside.
melt the chocolate on hot water bath 
add the yogurt to the chocolate and mix , add the gelatine and mix gain.
in another bowl mix the whipped cream and add it to the chocolate mixture and mix
pour this mousse mixture on the cake and refrigerate for 1 hour.

for the upper layer:-

1/2 cup semi sweet white chocolate
1 tbsp yogurt
1/2 tsp unflavoured powdered gelatin
1 tbsp hot water
1/2 whipped cream
2 tbsp hot milk

directions:-

melt the gelatin in hot water and set aside.
put the hot milk on the chocolate and stir until the chocolate melt add the yogurt and mix then add the gelatin and mix
in another bowl mix the whipped cream and put it on the white chocolate mixture and mix.
pour the white chocolate mixture on the chocolate mousse.
put some grated chocolate on top and refrigerate for 3 hours of overnight.


hope you enjoy.

مكونات الطبقة السفلية

1/2 كوب شكولاتة قطع شبه محلاة
1/4 كوب زبدة مكعبات
2 بيضة كبيرة
2 ملعقة كبيرة سكر بودرة
فانيليا
ذرة ملح
1/4 ملعقة صغيرة اسبرسو

الطريقة

نفصل بياض البيض عن الصفار و نتركهم جانبا
نضع الشكولاتة و الزبدة و الاسبرسو على حمام مائى و نقلبهم حتى يختلطوا و عندما يبردوا قليلا نضيف عليه صفار البيض و الفانيليا و نخلط حتى يمتزجوا و نتركهم جانبا
فى بولة اخرى نضع بياض البيض و الملح و نخلط على سرعة متوسطة ثم نضيف السكر بالتدريج و نخفق
ثم نزيد السرعة و نخفق جيدا حتى يصبح كالمارينغ
و بعد ذلك نضيف نصف المارينغ على خليط الشكولاتة السابق و نقلب برقة من الاسفل الى الاعلى
ثم نضيف البقية و نقلب برفق حتى يمتزج
نضع الخليط فى قالب مدهون و نخبز فى مسخن من قبل على درجة حرارة 180 لمدة 25 الى 28 دقيقة حتى نضع الخلة و تخرج نظيفة
بعد ذلك نضعها فى الثلاجة لمدة ساعة

االطبقة الوسطى

3/4  كوب شكولاتة قطع شبه محلاة
2 ملعقة كبيرة زبادى
2 ملعقة كبيرة لبن ساخن
1/2 ملعقة صغيرة جيلاتين بدون طعم
3/4 كوب كريمة خفق

الطريقة

نذوب الجيلاتين فى الماء الساخن و نتركه جانبا
نذوب الشكولاته على حمام مائى و عندما تبرد قليلا نضع عليها الزبادى و نخلط جيدا ثم نضيف الجيلاتين و نخلط مرة اخرى
فى وعاء اخر نخفق الكريمة ثم نضعها على الخليط السابق و نقلب جيدا ثم نضيف هذا الخليط على طبقة الكيك المعدة سابقا و نتركها فى الثلاجة لمدة ساعة اخرى

الطبقة العلوية

1/2 كوب شكولاتة بيضاء شبه محلاة
2 ملعقة كبيرة لبن ساخن
ملعقة كبيرة ماء ساخن
ملعقة كبيرة زبادى
1/2 كوب كريمة خفق
1/2 ملعقة صغيرة جيلاتين بدون طعم

الطريقة

نذوب الجيلاتين فى الماء الساخن و نتركه جانبا
فى ايناء اخر نضع الشكولاتة البيضاء و نصب عليها اللبن الساخن و نقلب حتى تذوب ثم نضع عليهم الجيلاتين و نقلب 
فى وعاء اخر نخفق الكريمة ثم نضيفها على الخليط السابق و نقلب ثم نصب الخليط على الطبقتين المعدتان سابقا ونضع على الوجه شكولاتة مبشورة و نضعها فى الثلاجة لمدة 3 ساعات او لليلة

 اتمنى ان تكون الوصفة نالت اعجابكم


No comments:

Post a Comment